Som i tidigare tester går Panamera riktigt bra på vägen. Extravikten med batteripaketet stör inte. Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Porsche Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Porsche chockade världen när man lanserade Panamera 2009. Tio år har gått (modellen kom till Sverige i slutet av 2019) och nu firar man succémodellen och ger Panamera tillägget 10 Years Edition med dekaler, unika fälgar och mer standardutrustning.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Redan under slutet av 80-talet var Porsche inne och nosade på lyxbilssegmentet – med en prototypbil som mycket väl kunde blivit den första Panameran. Då tog man en Porsche 968, sträckte ut den rejält för att ge plats åt ett rymligare baksäte och proportionerna blev snarlika de för dagens Panamera. Resultatet kom att kallas Porsche 989 men kom aldrig så långt att den började tillverkas och idén begravdes 1992.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!