Som i tidigare tester går Panamera riktigt bra på vägen. Extravikten med batteripaketet stör inte. Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Porsche Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Porsche chockade världen när man lanserade Panamera 2009. Tio år har gått (modellen kom till Sverige i slutet av 2019) och nu firar man succémodellen och ger Panamera tillägget 10 Years Edition med dekaler, unika fälgar och mer standardutrustning.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Redan under slutet av 80-talet var Porsche inne och nosade på lyxbilssegmentet – med en prototypbil som mycket väl kunde blivit den första Panameran. Då tog man en Porsche 968, sträckte ut den rejält för att ge plats åt ett rymligare baksäte och proportionerna blev snarlika de för dagens Panamera. Resultatet kom att kallas Porsche 989 men kom aldrig så långt att den började tillverkas och idén begravdes 1992.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet