Provkörning av Porsche Panamera V6

Provkörning av Porsche Panamera V6

Sportbil, halvkombi, fyra sittplatser, 1 805 kilo och 300 hästkrafter. ­Porschevärlden är inte längre vad den en gång har varit.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För drygt tio år sedan lanserades Porsche Boxster. En hårresande händelse för den inbitna 911-maffian. En oäkta Porsche! Sedan dess måste de haft en svår resa med många sönderrivna hårbottnar. 2002 lanserades Porsche Cayenne, en suv som till råga på allt baseras på en folkvagn. Som att det inte vore nog går den dessutom att beställa med dieselmotor. När entusiasternas tillvaro redan var upp- och nedvänd passade doktorerna i Stuttgart på att utveckla en fyrdörrars halvkombi, Porsche Panamera. Efter vad som kan ha varit bilvärldens längsta ryktesspridning presenterades familjebilen till slut i början av 2009. Hör och häpna, men modellen har hyllats och badat i rosor världen över. Nu har världsbilden förändrats, igen. Panamera går att beställa med en simpel V6:a.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!