Range Rover Evoque som laddhybrid. Härligt paketerad och elegant uppsyn, men alldeles för dyr. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Range Rover Evoque P300e

Redan när vi provkörde nya Evoque för två år sedan så snackades det om att den snart skulle komma som laddhybrid. Först nu har den dykt upp. Var det värt väntan?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I april 2019 provkörde vi då nylanserade andra generationens Range Rover Evoque i Stockholm. Först ut var en 180-hästars fyrcylindrig dieselmodell med två ytterligare bensinalternativ på tur att lanseras. Redan då pratade man om laddhybriden som låg i pipeline.
Ganska exakt två år senare har den nu äntligen dykt upp i Sverige och går under benämningen P300e. Det är bara modellbeteckningen som skvallrar om att bilen är en laddhybrid. I princip är det bara motorkonfigurationen, några små uppdateringar och ett nytt infotainmentsystem som skiljer den från tidigare provkörda bilar. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!