Provkörning av Renault Grand Scenic Energy dCi 160 EDC

Nya Renault Scenic får större hjul än någon annan modell i segmentet – 20 tum är standard. Med ny teknik och fräck design hoppas Renault locka tillbaka kunderna till familjebussfållan.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Att vi till slut fick en uppföljare till Scenic var inte självklart. Försäljningskurvorna i lilla mellanklassen, det så kallade C-segmentet, talar sitt tydliga språk. Det som ökar är crossover-modellerna medan intresset för de praktiska, familjeorienterade MPV-modellerna – som Scenic – är allt annat än glödhett. Men för Renault är MPV-designen mer betydelsefull är för andra tillverkare. Renault Espace var tillsammans med Chrysler Voyager världens första familjebuss. Med Twingo och Scenic tog man högbyggda former till nya bilklasser.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer