Rover 45

Provkörning av Rover 45

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Basfakta

Mellanklassare med kromade backspeglar

Rover 45 är efterträdaren till Rover 400-serien. Den har liksom Rover 25 (prov i TV 9/00) genomgått en ansiktslyftning för att anknyta till större Rover 75: Dubbla strålkastare, större grill och mer krom.

Rover 45 är egentligen en Honda Civic med Rovermotor på 1,8 liter och 118 hk. Stolarna kommer från Rover 75 och har sidokrockkuddar i ryggstöden. Bilen säljs som 5-dörrars Club med luftkonditionering, 154 900 kronor, samt som 4-dörrars Connoisseur med läderklädsel och kromade backspeglar, 175 900 kronor.

Bilen känns modernare och mer ombonad än lillebror 25. Enligt Rover vänder den sig till äldre som vill byta från en större bil men behålla komforten. Konstigt då att man styvat upp chassit jämfört med föregångaren. På dålig väg är den stötig.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr