Provkörning av Saab 9-7X V8 och Volvo XC90 V8 Executive

Provkörning av Saab 9-7X V8 och Volvo XC90 V8 Executive

Sveriges största stadsjeep, Saab 9-7X, gör "hemmapremiär" i år. Med lågt pris och maxad utrustning utmanar den giganten Volvo XC90.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För ett år sedan trodde jag inte att jag skulle hålla en svensk 9-7X broschyr i handen. Saabs värsting var ju bara avsedd för den amerikanska marknaden.

 Så hette det, i alla fall. Broschyrens tryckår, 2005, avslöjar att det fanns större planer. ”Saab 9-7X säljs i Europa av utvalda Saab-återförsäljare” står det i broschyren. Planerna blev aldrig verklighet, och broschyrerna förpassades till ett trycksakslager i Trollhättan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!