Foto: Daniel Abrahamsson

Provkörning av Saab 900 Turbo Cabriolet

Vi plockar ut världens kanske finaste Saab 900 Turbo Cabriolet och tar reda på hur mycket ­habegär en svensk bil, som tillverkades i Finland för den ­amerikanska marknaden, egentligen kan frambringa.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

En helt vanlig dag går en man längs en trottoar. Det är mörkt och det ­regnar. När han kommer fram till sin bil, som står parkerad längs trottoaren, upptäcker han en parkeringsbot på vindrutan. Precis när han ska ta den tappar han tidningen, som han håller i handen, ner i vattenpölen som han redan står i.

Mannen böjer sig ner för att plocka upp den och tappar då också sin keps. När han står böjd över vattenpölen för att samla ihop sina drunknande tillhörigheter hör han hur det pyser från däcket. Punktering. Dyngsur sätter han sig i sin bil, som är av okänt fabrikat, vrider om nyckeln och fumlar efter första växeln.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!