Provkörning av Seat Leon 1,8 TSI Linea R

Provkörning av Seat Leon 1,8 TSI Linea R

Med en dåres envishet fortsätter Seat att försöka övertyga om sin sportighet. När modellerna har tilläggsnamnet Cupra lyckas de rätt bra. Hur står det då till när det dyker upp en Leon 1,8 TSI med tillägget Linea R?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jo tack, det är inte så illa, även om det mest är kosmetika vi har att göra med. I grund och botten är detta en Seat Leon 1,8 TSI i Stylancetrim. En TSI från VW-koncernen kan betyda flera olika saker när det gäller antalet hästkrafter. Men den 1,8 TSI som sitter under den veckade motorhuven här har 160 hästkrafter mellan 5 000 och 6 000 r/min. Ännu viktigare är vridmomentet på 250 Nm som bjuds från låga 1 500 r/min till 4 200 r/min. Det gör bilen till en fröjd på vägar där det måste köras om titt som tätt om man ska komma fram någon gång. Det går oftast att passera snabbt och säkert på sexans växel eftersom det bjuds kraft långt ner i varvtalsregistret. För det borgar tekniken med direktinsprutning, turbo och laddluftkylare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!