Provkörning av Seat Leon Cupra ST 4Drive DSG

Spaniens snabbaste golfklassare blir nu ännu lite snabbare. Seat uppdaterar sin värsting Leon Cupra med mer effekt, fyrhjulsdrift och ny teknik. Vi har tyckt om den förr, kommer vi att tycka om den ännu mer nu?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det börjar bli svårt att hålla reda på Seat Leon Cupra nu, modellen har uppdaterats och finslipats i fler steg än de flesta andra bilar. När första Cupra-versionen av senaste Leon lanserades 2014 hade den 265 hästkrafter, eller 280. Kunderna kunde välja effektuttag, dock inte de svenska som hänvisades till den starkare versionen. Inför årsmodell 2016 uppdaterades Leon Cupra till 290 hästkrafter i samma veva som modellen satte nytt varvrekord för framhjulsdrivna bilar på Nürburgrings nordslinga. Nu, bara ett år senare, är det dags för en ny uppdatering av Leon Cupra. Det sker kort efter att standardmodellen genomgår ett milt ansiktslyft där några nya detaljer ska ge Leon ny fräschör.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!