1 av 2: Peter Klemensberger har kört nya Skoda Octavia Combi iV, 204-hästarsversionen. Foto: Teknikens Värld
2 av 2: Inte mycket skvallrar om Skoda Octavia Combi iV är en laddhybrid. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Skoda Octavia Combi iV

Skoda Octavia finns nu som laddhybrid med över fem mils räckvidd med el. Tekniken känner vi sedan tidigare och liksom den lär främsta konkurrenten komma från de egna leden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volkswagens laddhybridsversioner av Golf och Passat har länge varit populära men nu uppvaktas de från flera håll, även inom den egna koncernen. Skoda Superb iV kom med samma teknik förra året och nu följer den mindre Skoda Octavia iV upp.
Om nya Octavia är svår att ana utvändigt så är det desto tydligare inne i bilen.
Förarmiljön går från utrustningsnivån Style nu i den digitala andan och vred på mittkonsolen har strukit på foten till förmån för en pekskärm. Handhavandet går dock lätt då allt är genomtänkt och logiskt. Ett klaviatur under pekskärmen ger genvägar i menyerna.
För laddhybridens del märks nya funktioner på skärmarna. På pekskärmen kan du bland annat se förbrukning för de både drivlinorna samt välja körläge mellan el- och hybriddrift. Framför ratten kan du se hur de två drivlinorna jobbar och även få tips om när det är dags att släppa på gasen för att låta bilen motorbromsa själv och därmed alstra ström till batteriet. Det är en funktion som jag är snabb att anamma.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!