Foto: Uli Sonntag

Provkörning av Skoda Superb TDI 190 Style

Skoda har trollat med MQB-plattformen och stretchat nya Superb till en stor, härlig limousine. Snäppet kortare än Audi A6 men längre än Volkswagen Passat, och rymligare än båda. Kannibalismen lär frodas som aldrig förr inom VW-koncernen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Förra generationen Superb var en lång men ganska smal bil. Lite som en prärievagn. Den nya generationen är nästan fem centimeter bredare vilket ger mer tyngd och kraft rent utseendemässigt. Dessutom ordentlig bredd inuti bilen där bredden i baksätet ökat med nästan sju centimeter. Alla andra innermått är genomgående bättre förutom benutrymmet bak som är oförändrat – jättestort. För att inte tala om bagageutrymmet, som är gigantiskt och rymmer 625 liter under halvkombiluckan. Med baksätet fällt (60/40 + genomlastningslucka) är antalet VDA-liter 1 760. Lastytan blir dock inte plan när ryggstöden fälls, men faktum kvarstår – vem behöver en (ful) kombi?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!