SsangYoung hävdar att Sports är sportig, glöm det. Däremot egensinnig och inte alls så billig som namnet först ger en hint om. Klart mest udda på bygget!

Provkörning av SsangYong Actyon Sports

SsangYong lever ett undanskymt liv i Sverige. Generalagenten, placerad i Danmark, tar det mer än lugnt med återetablerandet av det sydkoreanska bilmärket. Nya hantverkarpickupen Actyon Sports kanske kan ändra på den saken?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Bilarna från sydkoreanska Kyonggi har kommit och gått på den svenska marknaden, SsangYong finns representerade här men endast via ett fåtal handlare. I Stockholm märks särskilt stora Rodius som taxibil annars är det klent med beståndet. Nya Actyon Sports är en dubbelhyttspickup baserad på suven Actyon, storleksmässigt kvalar Sports in i ett verkligt getingbo. Pickup-klassen svämmar över med nya varianter – Ford Ranger, Isuzu KB, Mazda BT-50, Mitsubishi L200, Nissan KingCab och Toyota Hilux är samtliga mer eller mindre nylanserade och Sports möter flakmotståndarna med att erbjuda personbilslik komfort och godkänd nivå på säkerhetsutrustningen. Åtminstone enligt reklampappret. En titt under det minst sagt egendomliga skalet, som vilar på separat ramkonstruktion, ger dock vid hand att delad bakaxel och antisladdsystem är standard. Bilklassen börjar ju appellera barnfamiljer med breda fritidsområden, ofta i kombination med egenföretagarverksamhet, då kommer mixen av användbart flak och hyfsade krav på komfort och säkerhet särskilt i fokus.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!