Provkörning av Subaru Impreza 1,6

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Basfakta

Teknik

R4, 95 hk vid 5 200 r/min. Max vridmoment 143 Nm vid 3 600 r/min. Fyrhjulsdrift, mittdifferential med viskokoppling. 5-växlar plus lågväxel.

Mått & vikt (cm/kg)

Axelavstånd 253, längd 441, bredd 173, höjd 144. Tjänstevikt 1 360, max last 370, släpvikt 1 500.

Fartresurser*

Toppfart 170 km/h. 

Acceleration 0?100 km/h 12,8 s.

Bränsleförbrukning*

0,89 l/mil blandad körning.

*(enl. tillverkaren)

Långt från rallyspåret

Subaru - vem tänker inte på grusade vägar, höga hopp, rally-VM, turbotryck och killar i keps? Men det finns en annan sida av saken - Subaru som den rejäla och bussiga bruksbilen, mer passande för farbröder i jägarhatt.

Impreza WRX är utpräglat sportig med vinge på bakluckan och ett ordentligt hästkraftsöverskott. Därtill svindyr. Det är på den Subarus anseende bygger.

Snikvarianten Impreza 1,6 TS är något helt annorlunda, även om den bygger på samma teknik - boxermotor och ständig fyrhjulsdrift. Dessutom har Impreza TS lågväxel som standard. Det är ingen extrem terrängväxel men kan vara bra för den som vill dra tunga släp. Impreza TS får dra 1 500 kg, mycket för klassen. 

Med sina 95 hk ligger den här bilen mycket långt från rallybilarnas fartresurser. Den känns till och med riktigt seg. 

Det bästa är framkomligheten och vägegenskaperna, inte oväntat. 

När kandidaterna till titeln Årets Bil 2002 "älgtestades" i höstas var Impreza TS en av de kvickaste och framför allt mest lättkontrollerade bilarna, lydig och snäll. 

Att den trots detta inte alls framstod som någon allvarlig utmanare till titeln får tillskrivas svagheter som den ganska trånga karossen, den måttligt inspirerade formgivningen, den föga imponerande bränsleekonomin och den snåla säkerhetsutrustningen. 

Priset må vara tilltalande för den som absolut vill ha fyrhjulsdrift, men i jämförelse med liknande kombibilar är den tvärtom rätt dyr - precis som den japanska valutan. Däri ligger knuten. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!