Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Subaru Outback 2,5i Touring

En sjätte generation Subaru Outback är här och som vanligt är allt ungefär som förut. Förändringar och förbättringar i marginalen ger ändå fortsatt existensberättigande, och etanolkonvertering lurar staten på skatten.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hösten 2014 hände något stort i Sälen. Teknikens Världs testlag kom dit med alldeles nya Subaru Outback och ett helt koppel japanska ingenjörer från Subaru i släptåg. Vi fick testa den ännu inte lanserade, femte generationen Outback och ingenjörerna var med för att få förstahandsintryck.
Skiftet från fjärde till femte generation Outback var stort. Modellen tog ett steg bort från det råbarkade och opolerade till det sofistikerade, ja snudd på premiumartade.
Steget från femte till sjätte generation är inte lika stort. Nu finns inga ingenjörer influgna från Japan här. Men vi hämtar en grå Outback av senaste snitt från Hedin Bil i Stockholm och kör till Dalarna ändå.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!