Visst är det lite skillnad i fronten på Across om man jämför med RAV4? Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Suzuki Across 2,5 l Laddhybrid

Suzuki är kända för sina prisvärda småbilar med fyrhjulsdrift. Nu lanserar de en stor suv som går 7,5 mil på el och som kostar över en halv miljon kronor. Och som är en Toyota.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är inte första gången det sker. Att en biltillverkare med ett stort gapande hål i modellutbudet täpper igen det genom att köpa in en modell från en konkurrent och sätter sina egna emblem i fronten.
Det stora gapande hålet i Suzukis fall är avsaknaden av en laddhybrid, en biltyp som redan i dag säljer bra och som inom den närmsta framtiden kommer sälja ännu bättre. Är bilen samtidigt en suv är det rena mumma. 

Man kan dividera huruvida laddhybrid med sin bensin- och elmotor är den perfekta lösning eller enbart en dålig kompromiss, men faktum kvarstår att elbilen och laddhybriden fortsatt kommer gynnas av dagens bonus-malus-system.
Därför är Suzuki glada att kunna lansera sin nya laddhybridsuv Across. Men det krävs ingen Ture Sventon för att se att det faktiskt rör sig om en Toyota RAV4.
Själva pratar man om detaljjusteringar under namnet Suzuki Original Design. Jo vars, fronten gapar lite mer och strålkastarna fram har ett mer plirande utseende. Och de nya emblem då så klart! Annars är allt sig likt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!