Provkörning av Suzuki SX4 2,0 Diesel 4Grip exclusive

Provkörning av Suzuki SX4 2,0 Diesel 4Grip exclusive

Käcka särlingen Suzuki SX4 har kommit i en förädlad version, men är fortfarande stötig på allt annat än jämn asfalt. Den starka, nya dieselmotorn på 2,0 liter gör den lilla bruksbilen aningen övermotoriserad.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Lite större än en småbil, men mindre än en Golfklassbil är SX4 något av en särling i bilvärlden. En trevlig sådan som med sitt korta axelavstånd och höga sittposition är smidig och trevlig i stadstrafik. Vid en första anblick ser SX4 ut att vara skapad för ojämna grusvägar och lite tuffare tag. Men sanningen är att SX4:ans fjädring är oväntat hårt satt vilket får bilen att studsa osnyggt när vägen inte är helt jämn – och det är den ju inte överallt i Sverige... För att späda på det struttiga uppträdandet ytterligare är bilen utrustad med 205/60/R16-däck i stället för mer komfortabla 15-tummare med mera gummi. Form före funktion.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!