Foto: Jesper Åhlander

Provkörning av Tesla Model X 90D

Asfaltsindianerna får hitta på något annat. Nu när Tesla introducerar stora och tunga Model X – världens första eldrivna suv! – är det fritt fram att köra stort med gott miljösamvete.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Världen och Teknikens Värld har väntat. Det är mer regel än undantag att en bilmodell från kaliforniska elbilstillverkaren Tesla Motors dröjer. Första konceptbilspremiären för suven Model X skedde den 9 februari 2012 i Teslas egen designstudio. Först för ett år sedan startade produktion i Fremont i Kalifornien och nu börjar de första Model X rulla ut på svensk asfalt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!