Foto: Jayson Fong Toyota

Provkörning av Toyota GR Yaris

Toyota ger en försmak av helt nya Yaris med en riktig värstingversion inspirerad av rally. Vi får en exklusiv provkörning av prototypbilen till GR Yaris på Autódromo do Estoril.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Med Ott Tänak som regerande rallyvärldsmästare 2019 är det snart dags för Toyota att följa upp succén. Liksom tidigare är det Yaris-namnet som ska flyga fram mellan tallarna över Colins Crest i Värmland. Men nu får även vi som ägnar oss att köra bil på vanlig väg ta del av en gnutta rallygener. Resultatet är det som står framför mig här vid kusten i södra Portugal. Toyota GR Yaris. Numera endast GR som står för det lite fåniga namnet Gazoo Racing som är förkortningen för Toyotas fabriksteam. Den minnesgode ropar troligen till och undrar varför den inte heter Yaris GRMN likt den kortlivade föregångaren som såldes under 2018. MN står där för Masters of Nürburgring och någon sådan satsning är det inte tal om i detta fall.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!