Med färre pickuper på den svenska marknaden talar allt för att Toyota tillåts dominera. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av Toyota Hilux D-Cab Invincible 2,8 Turbo D-4D 4WD

Den kraftfulla motorn. Mjuk chassisättning och lite lagom personlighet. Mycket talar för att uppdaterade Toyota Hilux kommer att dominera pickupmarknaden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vår relation till åttonde generationen Toyota Hilux har varit något ansträngd genom åren. Det började med att den då helt nya pickupen var mycket nära att välta i vårt tuffa älgtest på hösten 2016. Det var dessutom samma beteende som föregångaren och Toyota reagerade snabbt och kraftfullt för att åtgärda felet.
Sex månader senare kunde Teknikens Världs testpersonal köra en uppdaterad Hilux i Spanien och notera att åtgärdspaketet gett resultat. Hilux klarar sig igenom konbanan. Så här skrev reportern Linus Pröjtz från testbanan i Barcelona:

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!