Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Volkswagen ABT E-Caddy Maxi Skåp

ABT E-caddy är den helt nya eldrivna skåpbilen från Volkswagen, men priset är skyhögt och räckvidden usel. Frågan är: Vem är den till för?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det finns pengar att hämta i utsläppsfria transportfordon. I takt med att fler ­stadskärnor inför så kallade gröna zoner blir el-, biogas- eller vätgasdrift enda vägen att gå. Problemet är att det nästan inte finns några eldrivna transportbilsmodeller att tillgå. Ett bevis på det är startup-företaget Rivian. Trots att de inte tillverkat en enda bil, slöt de förra året avtal med Amazon att fram till 2030 leverera 100 000 eldrivna transportbilar åt det gigantiska e-handelsbolaget. Redan 2022 säger man att 10 000 bilar ska rulla på vägarna i USA. Amazon har redan investerat 700 miljoner dollar i företaget, och den totala ordern tros vara värd fyra ­miljarder dollar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!