Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Volkswagen Beetle RSi 3,2 FSI VR6 4Motion

När Volkswagen presenterade New Beetle strax före millennieskiftet deklarerade den företagets föryngringskur. Ett par år senare dök hetsporren RSi upp, tillverkad i endast 250 ­exemplar. En dyrgrip och raritet redan som ny. Vi plockar ut en av den handfull bilar som kom till Sverige på rejält spinn i halkigt göteborgsregn.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Konceptet skulle inte ha fått tillåtelse att lämna ritbordet om allt handlade om sunt förnuft och ren folktransport, så som grundtanken var med 

ur-Folkvagnen. Men vid millennieskiftet var världen betydligt annorlunda. Efter börsras och nybildande inom många sektorer – bland annat bilindustrin – behövde publiken livas upp. Redan 1994 visades konceptbilen Concept One upp som mer än hälsade till forntiden och klassiska Typ 1.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!