En smart och praktisk karossform som plötsligt verkar omodern när det ska byggas elbil. Synd. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen Golf Sportscombi 1,5 eTSI 130 DSG

Åttonde generation Volkswagen Golf övertygade tidigare i år i test, då som dieseldriven. Nu är det upp till bevis med minsta bensinmotorn – det går sådär.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nya Volkswagen Golf, den åttonde generationen sedan Golf debuterade 1974, är en bra bil. Faktiskt bättre än så, det är en riktigt bra bil. De tyska ingenjörerna slipar och slipar på sin lilla Golf-diamant och på något sätt har de senaste generationerna lyckats gnistra och glimma ännu mer vid varje skifte. Detta trots att utvecklingspengarna numera borde gå oavkortat, eller snudd på, till de rent eldrivna modellerna.
Första Teknikens Värld-testet av VW Golf Sportscombi körde vi i vintras, då med dieseldriven motor på 115 hästkrafter. Konkurrensen var bensindriven, helt enkelt för att dieseldrift inte är på tapeten längre. Synd, i alla fall sett till körbarhet och räckvidd. Förvisso bedömdes motorn vara i svagaste laget till Golf kombi, den mättes till 127 hk och 306 Nm samtidigt som accelerationsprestanda var långsammare än de något starkare konkurrenterna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!