Provkörning av Volkswagen Golf Variant TSI 122

Provkörning av Volkswagen Golf Variant TSI 122

Golf generation sex visades sensommaren 2008, ett år senare är det dags för kombiversionen att följa halvkombin i hjulspåren.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Likt broder Golf VI är det inte frågan om en helt ny bil utan en uppdaterad och förbättrad Golf V. Modifieringen är måttlig. Fronten är omstöpt med VW-familjens nya ansikte vilket innebär smalare strålkastare och en tunnare grill, sportigare kanske någon skulle säga. Stötfångaren bak har fått en mindre justering och bakljusen en något mörkare toning jämfört med tidigare, men det krävs ett mycket tränat öga för att se skillnaderna. Eftersom axelavståndet är identiskt med vanliga Golf blir kombitillväxten lite småklumpig, ungefär som ett scenframträdande i dansbandskampen. Missflytet i linjerna kompenseras av att bagageutrymmet rymmer Ullareds­vänliga 505 liter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!