Framifrån är det inte så lätt att se skillnad på ID.4 och ID.5. A-stolparna är identiska. Foto: Volkswagen

Provkörning av Volkswagen ID.5 GTX

När Volkswagen 2017 visade upp sin kommande elbilsuppställning för en fokusgrupp var alla överens om vilken bil de helst ville ha. Det var inte ID.3 – bilen i Golfklassen som VW bara måste bygga. Det var inte ID.4 – suven som varje biltillverkare bara måste ha i programmet. Nej, det var den här: suven med det lite sluttande taket och vingen längst bak. VW ID.5.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Den lilla gruppen av Volkswagen-ingenjörer som tar emot i glasbyggnaden strax utanför Düsseldorf är lite uppgivna. Anledningen är att det regnar och är det något som de som bor i Tyskland är trötta på sommaren 2021 är det regnet. Det är till och med värre än de corona­masker som vi måste bära så gott som hela tiden.
För en svensk är det här lite nytt – både regnet och maskerna.
På väg till presentationen av det senaste tillskottet i elbilsfamiljen, ID.5, passar jag på att åka i baksätet på en ID.4, suven som har mer än bara plattformen gemensam med ”femman”. Det är rymligt och bekvämt att resa i baksätet på ID-bilarna, men ”fyran” är lite stötig över farthinder och inte riktigt lika tyst bak som i framsätet. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!