Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Provkörning av Volkswagen Karmann Ghia Cabriolet (1958)

När tysk ingenjörskonst möter italiensk elegans uppstår något unikt. Efterkrigstyskland behövde något som såg ut som italiensk sportbil men fungerade som en tysk folkbil och fick Karmann Ghia. Vi provkör en av världens mest välkända sportbilar som är allt annat än sportig.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det brukar sägas att i ett utopiskt Europa är fransmännen kockar, britterna poliser, tyskarna ingenjörer, italienare älskare och schweizarna de styrande. Om man bara kastar om några av rollerna får man däremot ett allt annat än perfekt Europa. Mardrömmen sägs vara ett Europa där britterna står för matlagningen, tyskarna för polismakten, fransmännen för ingenjörskonsten, schweizarna för älskandet och italienarna för styrandet.
Om det utopiska Europa skulle bygga en bil så kanske den skulle bli ungefär som Karmann Ghia, även om man lägger fördomar och förutfattade meningar åt sidan går det inte att förneka att den är ett exempel på när rätt personer gjorde det de var bäst på.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!