Dieselmotorn på 1,9 liter med turbo ger 105 hästkrafter och 250 Nm. Det är samma siffror som för en vanlig Passat 1,9 TDI. Ändå sjunker förbrukningen vid blandad körning från 0,57 till 0,51 liter per mil.

Provkörning av Volkswagen Passat BlueMotion

VW möter bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp med sin egen lösning, döpt till Bluemotion. Först till Polo, nu i Passat. Fungerar det?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är inte direkt med hjärnkirurgi som Volkswagen minskar bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. Tvärtom är det med mycket enkla medel, allt för att hålla kostnaderna nere och kunna erbjuda Passat Bluemotion till ett vettigt pris.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!