Provkörning av Volkswagen Polo GTI

Tidigare generationer av VW Polo GTI har inte riktigt levt upp till modellbeteckningen. Men nu är det dags för det med 192 hästkrafter under huven.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

GTI är viktigt för Volkswagen. Sedan den första Golf GTI debuterade 1976 har den gett en hel klass sitt namn. Det tog tydligen några år innan Volkswagen själva förstod detta för det dröjde till den tredje generationen Polo innan den fick tilläggsnamnet GTI. Innan dess hette prestandamodellen GT och då, 1979, pratade vi 60 hästkrafter… Det sportiga utseendet med främst röda och svarta lättmetallfälgar matchades inte direkt av prestandan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!