Provkörning av Volkswagen Scirocco R

Nuvarande Scirocco lanserades 2008 och sedan dess har cirka 800 bilar sålts här i landet. Scirocco är en doldis, tillsammans med Eos, i Volkswagens annars storsäljande fordonsflotta. Nu kommer en uppgraderad version, och frågan är om den kan öka på siffrorna?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Scirocco generation ett debuterade som modell redan 1974 och tillverkades i sju år. 1982 blev bilen något större men hade samma bottenplatta och tillverkades i tio år – 1992, då Scirocco II lades ner till förmån för VW Corrado som tillverkades från 1988 till 1995. Scirocco låg alltså i träda mellan 1992 och 2008 då den återupplivades och alltjämt baserades på Golf.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!