Foto: Ingo Barenschee / Volkswagen

Provkörning av Volkswagen Tiguan eHybrid

Ny front, ny teknik, uppfräschad interiör och uppdaterade motorer. Men huvudnyheten när Volkswagen Tiguan får sitt ansiktslyft är att modellen nu kommer som laddhybrid.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Under 2019 var Tiguan den mest sålda modellen inom Volkswagen-koncernen med 910 926 antal tillverkade bilar globalt. Samma år blev Tiguan även den bäst säljande suven i Europa. I Sverige sitter Volvo XC60 på suvtronen räknat till antalet nyregistreringar med Tiguan på andraplats. Men i fjol var Tiguan den bilmodell som, sett över alla kategorier, toppade antalet nyregistreringar till privatpersoner. På företagssidan lär Tiguan få en uppryckning nu när en laddhybrid lanseras i samband med ansiktslyftet. Tiguan, som aldrig tidigare erbjudits med elektrifierad drivlina, får även en R-version med 320 hästkrafter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!