Provkörning av Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI 262

Volkswagen Touareg har hängt med sedan 2003. År 2010 presenterades andra generationen som man nu filat ytterligare på med en facelift – som tar den lyxiga ­terrängbilen till en ännu högre nivå.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Man måste troligen vara nörd för att lägga märke till de visuella skillnaderna mellan föregångaren och den faceliftade Touareg modellår 2015, om bilen ses enskilt. Står bilarna bredvid varandra ser även lekmän att fronten med grill, strålkastare och stötfångare fått ny design. Baktill är det mest lyktorna som ändrats, annars är det nya fälgar och nya färger som avslöjar bilen. Inuti märks en viss förfining med nya aluminiumvred till olika funktioner samt att instrumentbelysningen är vit mot tidigare röd. Framsätena har nu justerbart svankstöd som standard. Annat nytt invändigt är utökade valmöjligheter av klädsel och nya träpaneler. Och det är flott kan jag lova, man får ingen direkt känsla av att sitta i en terränggående bil. Det enda som skvallrar om det är terrängvredet där man kan välja karosshöjd och drivningsätt (om bilen är försedd med Terrain Tech-paket för 20 000 kronor ingår lågväxel och spärrbar mitt- och bakdifferential. Luftfjädring kostar 30 700 kronor). I standardutförande är bilen alltid fyrhjulsdriven via Torsendiff och har ett speciellt program för offroadkörning. Samtliga motoralternativ växlas av åttastegad automatlåda med frihjulsfunktion. Lådan kopplas bort när man släpper gaspedalen och bilen frirullar, vilket sparar soppa. Hörde jag någon ropa Saab?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!