Volkswagen Up Foto: Volkswagen

Provkörning av Volkswagen Up 75 hk

Med säkerhetssystem som bromsar själv i händelse av ouppmärksam förare ska Volkswagen Up locka trygghetstörstande innerstadsbor. Vi provade att inte bromsa.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volkswagen kallar Up den viktigaste lanseringen på många år. Det kanske det är men även om lilla Up är en bra bil så är det inget som revolutionerar småbilsmarknaden. Volkswagen Up är 354 centimeter lång och blir därmed företagets minsta bil på marknaden. Det är ett segment som inte är speciellt stort i Sverige, det handlar om bara några procent men Volkswagen räknar med att det ska öka på deras svenska bilförsäljning med ytterligare några procent. På andra marknader, till exempel Danmark och Holland, är dock segmentet stort med upp till 30 procent av totalförsäljningen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!