Provkörning av Volkswagen Up GTI

Mer än fyra decennier har passerat sedan Golf GTI Mk1 tog bilvärlden med storm med sin kvickhet och körglädje och cementerade sin ikonstatus. Med Up GTI vill Volkswagen återuppliva den glädjen. Vi beger oss till jetsetens hemmaplan för att ta reda på om den lever Up till förväntningarna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag blickar ut genom det immiga flygplansfönstret, ovan molntäcket är den nyvaket ljusblå morgonhimlen mönstrad med vad som ser ut som vita kritstreck. Väl medveten om att det i själva verket är tonvis med flygplansavgaser kan jag inte låta bli att tycka att det är vackert. Mitt i en tanke gör planet en tvär gir åt höger följt av ett kontrollerat dyk genom de mjuka molnen. På andra sidan möts jag av de franska alpernas­ snötäckta toppar som omger kuststaden Nice, där startskottet för provkörningen av Volkswagen Up GTI går.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!