Foto: Andreas Libell

Provkörning av Volvo 264 TE

För en exklusiv skara var den vardag, för andra en ouppnåelig dröm. Vi kör den östtyska partitoppens tjänstebil Volvo 264 TE och försöker ta reda på hur livet var för DDR:s Top Executives.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Cirka två mil nordost om Berlin ligger den lilla orten Wandlitz naturskönt belägen. I Wandlitz finns ett avskilt bostadsområde kallat Waldsiedlung. För de allra flesta är Waldsiedlung bättre känt som Volvograd. Det är inte ett korrekturfel och Volvograd är inte heller systerort med ryska Volgograd. Förklaringen till det svenskklingande smeknamnet är lika enkel som osannolik.

Benutrymmet längst bak är inte så bra som man kan tro och att ta sig in dit kräver en mindre gymnastikövning. Foto: Andreas Libell

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!