Teknikens Världs Linus Pröjtz är en av de absolut första att ta plats bakom ratten i Volvo P1800 Cyan. Foto: Dejan Sokolovski / Teknikens Värld

Provkörning av Volvo P1800 Cyan

Volvo P1800. En nationalklenod i motor-Sverige. Får man göra vad man vill med den? Cyan Racing gjorde just det – precis vad man ville – och det är utan tvivel ett rent makalöst bygge de har presterat. Linus Pröjtz provkör före alla andra.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Balans. Känsla. Respons. Dessa tre nyckelord växer fram samtidigt som jag flyttar handen från Momo Prototipo-ratten till den perfekt placerade växelspaken och går från fyran, via trean, till tvåan i Volvo P1800 Cyan. Den mekaniska känslan, den direkta responsen och den välavvägda balansen får mig på fall – det kan sägas redan nu.
Det här är en körupplevelse långt utöver det vanliga, moderna sportbilar inräknade. Kanske allra mest beroende på förpackningen som den serveras i. En Volvo P1800 som går så här?
Minsta lilla direktiv från mig som förare räcker för att ge en välavvägd reaktion runt motorbanan i Ljungbyhed. Från min plats bakom ratten imponeras jag av hur effektiv den är och hur tydligt den bestämmer sin plats på banan. Spårsäkerheten är imponerande. Trots en tjänstevikt med mig inräknad på lätta 1 060 kg lyckas den förmedla den tilltalande tyngden när det efterfrågas. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!