Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Provkörning av Volvo PV 544 "Rally" (1964)

Alla bilar har sin historia. Sedan finns det bilar som har en riktigt intressant bakgrund. Här har du historien om en Volvo PV som räddades från en bilskrot utanför Nairobi i Kenya och kördes i Midnattssolsrallyt i somras.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kjell Lundberg, Stockholm och Sigurd Rege, Göteborg, jobbade tillsammans i östra Afrika i tretton år. Vi pratar åren 1980 till 1993.
Under den tiden började det ryktas om ett Safarirally för historiska rallybilar och grabbarna ville vara med. Men de ville köra svenskt.
Vid ett besök, i helt andra ärenden, på en bilskrot i Langata utanför Nairobi, såg de en Volvo PV 544 i miserabelt skick. Ett vrak helt enkelt.
Men de kunde inte släppa tankarna på bilen och slutligen köptes den och transporterades till Embu där grabbarna bodde. Året var 1989.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!