Foto: Hans Hedberg

Provkörning av Volvo S60 T5 AWD

I USA väljer allt fler bilkunder att beställa sin premiumbil med fyrhjulsdrift, valet är definitivt trendigt ”inne”. Volvo S60 byggs i USA och finns enbart med tvåliters bensinturbomotor alternativt laddhybrid. Med just mekanisk fyrhjulsdrift av Haldex-typ från amerikanska BorgWarner blir T5 AWD lite av modellseriens krispigaste busfrö.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

VM-serien i rally, WRC, pågår under nio tuffa månader per år och fram till säsong 2018 var de oberoende rekognosceringsbilarna för tävlingsteamens förare och kartläsare specialbyggda S60 2,5T AWD av första generationen. Engelska rallyfirman M-Sport byggde ett 15-tal S60-rallybilar dedikerade för WRC. Nu är dessa pensionerade men senaste – tredje generationen – S60 AWD vore inget dumt nyval.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!