Polestar Performance Parts heter Volvos hårdaste paket. Gör V40 till en sportig upplevelse.

Provkörning av Volvo V40 T5 Polestar Performance Parts

Volvo köpte förra året den tidigare samarbetspartnern Polestar i ett led att utveckla sportigare bilar. V40 närmar sig därför GTI-konkurrenterna i rask takt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tänk vad lite efterbearbetning kan göra. Volvo V40, som i grunden är en körglad bil, har fått ett jättelyft körmässigt genom att använda alla till buds stående medel från eftermarknads­avdelningen med sport i fokus – Polestar Performance Parts. Efter avknoppningen förra året då de blå racerbilarna nu körs under nya stallnamnet Polestar Cyan Racing fortsätter Polestar att vara Volvos helägda avdelning för sportiga produktionsbilar i främsta rummet. Förutom helt nya S60 och V60 Polestar (läs provkörning TV 10/2016) jobbas det intensivt med exempelvis nya 90-serien, men även samtliga kommande Volvomodeller. Volvo ska göra Polestar till vad M är för BMW och AMG för Mercedes, men på sitt vis.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!