Volvo V60 möter Audi A4 Avant i en duell.

Provkörning av Volvo V60 D3 mot Audi A4 2,0 TDI Avant

Volvo förnekar inte att siktet med nya V60 är inställt på toppen inom premiummellanklassen. Första matchkörningen mot A4 Avant visar på att Volvo kommit ifatt på de flesta plan.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Utfrågningen av fotograf Libell och extraförare Sundström som fraktat sig själva och särskilt duellanten Audi A4 Avant ner till Italien ger svar på tal. ”Grym högfartsstabilitet”, ”perfekt långfärdsvagn”, ”något hårda stolar” krafsas ner i anteckningarna. Ställd mot BMW 3-serie och Mercedes C-klass är Audi A4 en allkonstnär som oftast känns en klasstorlek större. Enkel ergonomi på förarplats och god stolkomfort även om V60-stolarna greppar mer komplett om kroppen. Logiken på instrument och reglage hos V60 känner vi igen från XC60, en bil som många handelsresande har valt på grund av den avslappnande attityden. Ställd mot Audi gillar vi bättre den modernare och mer logiska knapp- och reglageuppsättningen hos västkustsvagnen. Särskilt farthållarfunktionen med rullskruv på rattekern är intuitiv att sköta.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!