Volvo V60 Polestar Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Volvo V60 Polestar

Racingstall och effektoptimering i ett – göteborgsfirman Polestar gör att Volvo når höjder som kunder tidigare bara kunde drömma om. Nya V60 Polestar sätter nämligen en helt ny Volvo-standard.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I drygt 17 år har racingföretaget Polestar varit länkat till Volvo-produkter. Standardvagnsracing med Volvo-bilar var länge levebrödet men på senare år har effektoptimering – ökad effekt och kraft men oförändrad förbrukning – för Volvos modellprogram blivit ett allt viktigare inkomstben. Tävlingssatsningarna under 2014 är huvudsakligen svenska STCC och V8SC ”down under” i Australien. Båda länderna är för övrigt två viktiga marknader för nya S60 och V60 Polestar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!