Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Volvo V60 T5 AWD Cross Country

Högre. Högre markfrigång, högre komfort – och högre pris. Nykomlingen Volvo V60 Cross Country kompletterar nya 60-serien på ett förutsägbart vis. Vi tar tempen på nya ”vildmarkskombin” i dess rätta element, bland annat ända ute på Bottniska vikens havsisar i ett kylslaget och bistert Norrbotten.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volvo Personvagnar uppfann i princip kvasiterrängskonceptet ”XC/Cross Country” med sin V70 XC hösten 1997. Tidigare hade amerikanska AMC och fyrhjulsdriftspecialisten Subaru lekt med tanken att hissa upp chassit på en vanlig kombi för att uppnå bättre framkomlighet men kanske ännu hellre få betydligt ballare look. Snart kom Audi Allroad, senare Saab 9-3X, Skoda Scout, Volkswagen Alltrack och Mercedes All-Terrain. Med flera. Nu är segmentet en viktig pelare för ökad kombibilsförsäljning i hela världen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!