Volvo V70 D5 Polisbil

Provkörning av Volvo V70 D5 Polisbil

Man ser dem varje dag, vare sig man vill det eller inte, polisbilarna. De numer schackrutiga ordningsdroskorna inger ofta respekt och trygghet, hos vissa dunkla personer även en känsla av rädsla och oro.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Snart i en backspegel nära dig! Eller helst inte. Rikspolisstyrelsen får sina beställda polisbilar baserade på nya Volvo V70 först efter nyår, men vi har redan provat vad som ska bli polisens nya arbetsplats för en sisådär 10–15 år framöver.

Utsidans fluorescerande reflexmönster känner vi igen, men på den nya polisbilen är det än mer snitsigt utfört. De blå och gula färgfälten är av samma typ som vägskyltar folieras med och synbarheten är effektiv. Bra såväl ur trafiksäkerhetssynpunkt och i linje med polisens nya policy att vara mer synlig.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!