Volvo V70 T5 VEA Foto: Hans Hedberg

Provkörning av Volvo V70 T5

Volvo är känt för långa produktcykler, V70 har funnits i sju år men ska leva i några till. Nya T5-motorn med modern VEA-teknik gör gott för Sveriges populäraste vagn.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det finns ett talesätt inom bilutveckling som säger att det är förenat med stora svårigheter att införa både ny kaross och drivlina i samband med introduktionen av en helt ny bil. ”Man ska helt enkelt aldrig göra det” är riktlinje nummer ett. Bättre att introducera ny teknik i ett beprövat skal så att barnsjukdomarna kan hållas till ett minimum. Därför finns gamla Volvo V70, generation IIdebuterade 2007, med helt nya motorer ur den nya VEA-serien. Volvo Engine Architecture står förkortningen för och är ett av många led för kinaägda Volvo att bryta sig loss från tidigare tekniker efter Ford-eran. Tillsammans med SPA-plattformen som introduceras under 2015 med nya XC90 ska VEA ta Volvo in i framtiden.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!