Foto: Hans Hedberg

Provkörning av Volvo V90 Cross Country D5 AWD Volvo Ocean Race

Att hissa upp varumärket för att höja sitt anseende ska generera klirr i kassan och ge rätt sorts attityd – både för bilföretagen och för ”rätt sorts” bilägare. Senaste V90 Cross Country Volvo Ocean Race blir märkets sista med seglarattribut, men öppnar samtidigt upp för nya versioner av skogsmullemodellen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För 17 år sedan köpte Volvo Group och Volvo Cars gemensamt rättigheterna till jordenruntkappseglingen och årets upplaga är den sista. Nästa gång tävlingen går av stapeln är det under spansk flagg. Volvo har inför varje tävling lanserat olika Ocean Race-versioner av 60-, 70, och 90-serie. En verklig favorit var XC70 Volvo Ocean Race som med sin typiskt djupintensiva blåa kulör stod ut tillräckligt extra på hamnplanerna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!