Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Volvo XC40 D4 AWD Momentum Intro

Jantelagen är skrotad! När Volvo nu ger sig in i det heta segmentet av kompaktsuvar är det med vässade armbågar och utan att be om ursäkt för sig. Nya Volvo XC40 är en av de dyraste, men också mest kompetenta i sin klass.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nej, det här är ingen ödesmodell för Volvo. Det här är inte en ny modell vars framgång är avgörande för företagets framtid. Det är just det som gör nya Volvo XC40 så intressant. Tanken slår mig när jag står bredvid XC40 och klämmer på den lilla blågula flaggan som sticker ut ur glipan under motorhuven. Det, och att det känns som att flaggan inte kommer att orka sitta kvar särskilt länge, kanske inte ens provkörningen ut. Den lilla svenska flaggan i klämvänligt gummimaterial visar att Volvo har blivit ett självsäkert bilmärke. Volvo andas frisk luft efter att ha varit instängt i Ford-korridorerna som mycket väl hade kunnat kväva det lilla svenska märket om det hade fått fortsätta några år till. Inte bara flaggan, hela nya XC40 markerar att Volvo vill ta för sig.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!