Det krävs ett stort intresse och mycket modellkännedom för att kunna se skillnaden på denna XC60 och föregångaren. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Volvo XC60 Recharge T6 AWD Inscription

Volvos smarta infotainmentsystem från Google tar steget in i XC60-serien i höst. Smartare, snabbare och mer intuitivt än de flesta andra system på marknaden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Dra en vits, säger jag till röststyrningen.
”Hur låter det när det kommer pengar hem till dig? Det säger ”bank-bank” på dörren...” Google har alltså flyttat in i bilen. Som av en händelse är alla vitsar ordvitsar.

Om det var det som avgjorde saken är oklart, men Volvo är första bilföretaget i världen som samarbetar med Google och drar nytta av teknikjättens kompetens inom röststyrning, digitala system och ordvitsar. Vi har redan sett det Google-baserade infotainmentsystemet i eldrivna XC40, och i höst är det den stora nyheten när årsmodell 2022 kommer av XC60, S90, V90 och V90 Cross Country.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!