XC70 ska överleva några år till. Skärpt chassi och uppdaterad design är två nödvändiga botemedel. Foto: Hans Hedberg

Provkörning av Volvo XC70 D4 AWD Sport

Med uppdaterad design och chassi ska XC70 Sport vara alternativet till Audi Allroad och VW Passat Alltrack. Uppsidan är främst bättre körbalans på landsväg och den konkurrensmässiga prislappen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volvo väljer att hålla liv i sina befintliga större modellserier inför skiftet till SPA-plattformen – ersättaren V90 Cross Country presenteras om ett år – med diverse knep. Tillägget ”Sport” hos 70-serien har vi belyst tidigare hos rikskändisen V70. Kollega PeO ansåg rättvist att sportigheten mest satt på ytan i och med att blanksvarta detaljer ersatt aluminiumplasten. Mest iögonfallande är bakluckans namnplåt där Volvo står i utspärrad text, även det i blanksvart – precis som designfolket först ville men inte fick igenom. Ser rätt ut, till slut.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!