Provkörning av Volvo XC90 D4 FWD

En rejält stor sjusitsig suv som nya Volvo XC90 appellerar givetvis till barnfamiljer. Om det inte vore för priset. Nu finns stor-Volvon med mindre motor och enbart framhjulsdrift till ett lägre pris. Räcker den till för familjen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I Sverige märks fortfarande Volvos stora suv XC90, även ett drygt år efter premiären. I svallet från nya V90 reser sig XC90 lite högre men prislappen gör nog att en del kunder ryggar tillbaka. Ett sätt att mildra svidande plånboksläder är att sikta lågt, skippa fyrhjulsdrift, Twin Engine och Orrefors-växelspakar. Nu finns nämligen XC90 i ett mer publikvänligt utförande med D4-motor utan PowerPulse-funktion och med enbart framhjulsdrift.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!