Foto: Mikkel Thomsager

Provkörning av Watercar Panther

Fågel, fisk eller mittemellan? Det är frågan. När jänkare skrider till verket och föser ihop vattenjetsteknik med svansmotormonterad Honda V6-motor i en Jeep-liknande kaross av plast kan det inte bli annat än underbart. Eller?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Miljön är bästa tänkbara. Eller inte. Invid Vejlefjordens stränder löper vackra lövskogar ända ner till vattenbrynet. Virriga grusvägar löper än hit, än dit. Vissa ändar vid någon öde strandremsa. Vädret är just så sensommarlikt som man ibland önskar sig. Eller inte. Ruskvindar och skyfall om vartannat, ändå går smilbandet till väders.

Sjösättningen fixas på egen hand så länge stranden inte är för brant. Ingångshastighet 30 km/h ger rätt skjuts ut bland vågorna. Foto: Mikkel Thomsager

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!