Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av BMW M3 Competition Sedan

En designmiss eller ett PR-mässigt genidrag? Klart är i alla fall att den sjätte generationen BMW M3 har blivit mer omtalad än någon tidigare, men också att den är mycket mer än ett bäveransikte.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Den nya bilvärlden kan vara en hård och ogästvänlig plats. De som tidigare har suttit tryggt i toppen av näringskedjan är nu inte bara utmanade, utan rejält omsprungna av yngre, elektriska förmågor. I den nya bilvärlden är det ingen som bryr sig om att nya BMW M3, den sjätte i ordningen, har en toppfart på 290 km/h. Och att den accelererar från 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder spelar absolut ingen roll när en Tesla Model 3 Performance sticker iväg på bara 3,3 sekunder.
Elbilarnas extrema prestanda har ställt mycket på ända och kan sägas ha gjort de traditionella prestandabilarna överflödiga. Om det inte vore för känslan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!