Foto: Daniel Abrahamsson

Provkörning: V40 Cross Country D4

V40 ska överleva ett tag till och får därför facelift. Det innebär nya strålkastare och… egentligen inte så mycket mer. Men varför ändra något som redan är bra?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om två år finns ingen av Volvos ”gamla” modeller kvar. XC90 är redan utbytt och S80 och V70 har precis ersatts av S90 och V90. Näst på tur är XC60 och därefter S60 och V60. Detta innebär att V40 är sist ut att bli avbytt och att den nuvarande modellen därför måste hålla försäljningsmässigt i ungefär två år till. I princip alla biltillverkare ger sina modeller en facelift när slutet börjar närma sig. Hur omfattande ansiktslyftet är kan variera kraftigt mellan olika märken och modeller, men gemensamt för de flesta är att det är en naturlig åtgärd för att få fart på försäljningen ända till dess att en ersättare kommer. Övriga av Volvos ”gamla” modeller har redan fått sin facelift och nu är det dags även för Volvos minsting V40.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!